Review: Louisiana exhibition

In danish:

(From the Louisiana website https://www.louisiana.dk/udstilling/månen)

 

MÅNEN

FRA DEN INDRE VERDEN TIL DET YDRE RUM

13.9.201820.1.2019

Fra maleri til virtual reality, overtro til videnskab, myter til missioner, fantasier til rumkolonier. Tag med Louisiana på en rejse til Månen — ud i rummet og ind i os selv.

Efterårets store udstilling på Louisiana kredser om Månens fascinationskraft, rolle og betydning for os. Udstillingen præsenterer mere end 200 værker og genstande — og viser, hvordan den runde, hvide skive spejler sig i vores kunst og kulturhistorie. Fra Galileos månekort til Norman Fosters planer om 3D-printede månebaser.

På udstillingen blandes kunst, film, musik, litteratur, arkitektur, kulturhistorie, design og naturvidenskab til et levende og mangfoldigt portræt af vores nærmeste nabo i himmelrummet. Vi møder Månen som grundsymbol og som mål for romantiske og kunstneriske længsler, videnskabelig udforskning, eksistentielle spørgsmål — og politisk ekspansionstrang.

Louisiana markerer med udstillingen optakten til 50-året for menneskets første skridt på Månen, men peger også på en stærk og fornyet interesse for Månen i både kunsten og som springbræt for et nyt strategisk og økonomisk kapløb i rummet.

Udstillingen støttes af Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og er tilrettelagt af Louisiana i samarbejde med Henie Onstad Kunstsenter, Oslo.


Share This Post
Have your say!
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>